Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Mα τι έχει πάθει αυτός;

Δεν ξέρω τι έχει πάθει ο χοντρός. Ίσως του έριξαν ορό της αλήθειας στη μπριζόλα. Όμως οι δηλώσεις του είναι ασυνήθιστα ειλικρινής. Θα σκεφθεί ο πονηρός... "δεν μπορεί, μάλλον εξυπηρετεί συγκεκριμένες σκοπιμότητες". Όχι, δεν το πιστεύω. Απλώς, αυτή η κοιλιά με πόδια λέει ότι του κατέβει στο μυαλό και ακριβώς επειδή είναι παχύδερμο (κυριολεκτικά και μεταφορικά) δεν τον νοιάζει που την επόμενη μέρα θα τον βρίζει όλος ο κόσμος (το 'χει συνηθίσει).

Σχολιάζω λοιπόν τις δηλώσεις του, ιεραρχώντας από την λιγότερο στην περισσότερο αληθινή.

Βόμβα Νο.1: "Μαζί τα φάγαμε, αφού σας διορίζαμε".

Καταρχήν, η χρήση του πρώτου πληθυντικού δείχνει συνενοχή. Λογικά θα έπρεπε να ντρεπόταν για αυτό. Αλλά στα αρχίδια του, είπαμε είναι παχύδερμο. Κατά δεύτερον, η πρόταση παρόλο που δεν είναι ολότελα αληθής, περιέχει σπέρματα αλήθειας. Διότι τρεις είναι οι πηγές της δημοσιονομικής κατάντιας της χώρας:
α) Κρατικοδιαίτοι επιχειρηματίες (έλληνες και ξένοι) που τόσα χρόνια άρμεγαν το ελληνικό δημόσιο.
β) Διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι.
γ) Αθροές και δίχως λογική προσλήψεις.

Γράφτηκε ότι δεν είναι δυνατόν να ρίχνουμε ευθύνες στον απλό κόσμο. Τι φταίει ο λαός και τα τοιαύτα. Λάθος μεγάλο. Μην χαϊδεύετε τον λαό. Πολιτικοί της καρπαζιάς, δίχως λαό της καρπαζιάς δεν γίνεται. Ο μέσος κομματικός ψηφοφόρος έχει ευθύνη. Αφού  τοσα χρόνια τους στήριζε και επωφελήθηκε από αυτούς. Άλλωστε, αν δεν έχει ευθύνη τότε δεν έχει νοήμα η δημοκρατία. Ποιος ο λόγος να ψηφίζουμε αν δεν φέρουμε καμία ευθύνη για το αντίκτυπο της ψήφου μας;

Βόμβα Νο.2:  Τα 2/3 των δημοσιών υπαλλήλων είναι άχρηστοι.

Και γιατί τους διόριζες ρε μακάκα τότε; Που κουτσοί, στραβοί ...όλοι στον Άγιο Παντελεήμονα (στο δημόσιο δηλαδή). Πως είναι δυνατόν να λειτουργήσει το κράτος αποτελεσματικά;  Παρόλαυτα και ξεχνώντας ποιος εκστόμισε τη δήλωση αυτή...πρέπει να ομολογήσουμε ότι είναι απόλυτα αληθής. Μάλιστα, θα έλεγα ότι για δημόσιους υπάλληλους άνω των 40 ετών, το ποσοστό είναι ακόμα μεγαλύτερο. Λυπάμαι μοναχά το υπόλοιπο 1/3, που όχι μόνο έχει να υποστεί τα σκληρά μέτρα επί δικαίων και αδίκων της τροίκας, αλλά πρέπει να συνεργάζεται καθημερινά με όλους αυτούς τους κομματικούς κοπρίτες.

Βόμβα Νο.3. Η δήλωση του Σαμαρά ότι είναι δυνατόν να μηδενιστεί το έλλειμμα μέσα σε ένα χρόνο δίχως κοινωνικά επώδυνα μέτρα είναι η αρλούμπα της δεκαετίας.

Όχι μόνο της δεκαετίας, του εικοστού αιώνα θα έλεγα. Ανταγωνίζεται δε σε βλακεία και λαϊκισμό το απίστευτο  "Λεφτά υπάρχουν" του ΓΑΠ, τις 100.000 νέες προσλήψεις στο δημόσιο του Τσίπρα και τον ελάχιστο μισθό των 1300 ευρώ της Παπαρήγα. Μα πότε επιτέλους θα αποφασίσουν οι πολιτικοί της καρπαζιάς και της φάπας να σέβονται τη νοημοσύνη των πολιτών;  Μήπως είναι καιρός να τους αρχίσουμε στις ντομάτες και τα γιαούρτια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου