Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ήρθαν για να μείνουν.

Πλέον στους οικονομικούς κύκλους θεωρείτε όλο και πιο πιθανή η επιμήκυνση του χρέους ως πιθανή λύση της δημοσιονομικής κρίσης. Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι οι πιστωτές δεν θα χάσουν τα χρήματα τους, απλώς θα τα πάρουν σε μεγαλύτερο εύρος χρόνου. Από την άλλη διαβάζω στον τύπο για το περιβοήτο "σπίτι του ΔΝΤ". Μια μεσοαστική μεζονέτα με θέα την Ακρόπολη υποτίθεται (εγώ κάτι κεραίες και μπουγάδες βλέπω στις φωτογραφίες) για την οποία κάποιο κοροϊδο (ποιό άραγε;) θα πληρώνει ενοίκιο 9.100 ευρώ (το μήνα όχι το χρόνο)! Δεν ξέρω αν το να έχεις γείτονα τον Άκη δικαιολογεί τέτοιο premium στην τιμή του ενοικίου, αλλά όμως εγώ στη θέση τους θα απαιτούσα ελικοδρόμιο στην ταράτσα, διότι η διεύθυνση δεν κρατήθηκε μυστική και δεν είναι δα και οι πιο δημοφιλείς άνθρωποι στη χώρα...

Το ανησυχητικό όμως είναι άλλο. Διαβάζω στο άρθρο ότι το μισθωτήριο έχει διάρκεια τρία χρόνια με δυνατότητα επέκτασης άλλα δύο!!!

Το πιάσατε το υποννοούμενο έτσι;
Επιμήκυνση όχι μόνο του χρέους λοιπόν, αλλά και του...πέους.

Μαύρο και μακρύ σαν καλιακούδα...αγαπητοί μου, διότι αυτή η εξέλιξη μάλλον είναι καλή για το χρηματοπιστωτικό σύστημα (δεν θα γράψουν οι τράπεζες κεφαλαιακές ζημιές από τα ομόλογα -να θυμήσω ότι η Εθνική έχει καμιά 20 δις από δαύτα), όχι όμως για εμάς του υπόλοιπους αφού νομοτελειακά κάποιος θα πρέπει να πληρώσει τη νύφη.

Τα καλά νέα είναι λοιπόν ότι δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις μας, τα κακά νέα είναι ότι σε λίγο δεν θα έχουμε καταθέσεις (οπότε δεν θα μας νοιάζει  αν κινδυνεύουν).

Ερώτηση για τσακάλια: Ποιος είναι ο μοναδικός Έλληνας που χαίρεται από αυτή την εξέλιξη;

3 σχόλια:

  1. Αυτός που νοικιάζει το σπίτι!!! χαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ξέρα ότι είσαι τσάκαλος!

    Αλλά πέρα από την πλάκα, πες μου είναι δυνατόν μια μεζονέτα να έχει ενοίκιο 9.000 ευρώ;;;

    Να 'ταν καμιά βίλα με θέα τη θάλασσα, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, κήπο, μπάρμπεκιου κτλ. άντε να τα δώσεις τα 9.000 χιλιάρικα...αλλά για αυτή την παπαριά;

    Ο μούργος κονόμησε χοντρά. Δεν θα έβρισκε ενοικιαστή ούτε το 2080!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πιστεύω ότι δεν ισχύει αυτό με τα 9 χιλιάρικα. Δεν ξέρω βέβαια τι μέγεθος είναι και τι κατασκευή, αλλά τέτοιο ποσό ούτε στο Μαξίμου να έμενες...Άσε που πιστεύω ότι το να γειτονεύεις με τον Άκη μάλλον την ρίχνει την τιμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή