Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Impossible is nothing.

Πριν λίγες εβδομάδες και ενώ η χώρα βρισκόταν σε οξεία κρίση (όχι ότι και τώρα δεν είναι...), το ενδιαφέρον των Ελληνικών ΜΜΕ μονοπωλούσε η Τζούλια και οι περιπτύξεις της με το μπουκάλι της σαμπάνιας. Όχι ότι με ενοχλεί τι κάνει η Τζούλια με τον γυάλινο εραστή της, αλλά διαόλε τόσο η τηλεόραση, όσο και ο γραπτός τύπος έχουν εξελιχθεί σε έναν απίστευτο σκουπιδομαγνήτη. Πιο πιθανό είναι να μάθεις ότι χτες το βράδυ η Σούλα Καρατσουλίδου -πρώην παίκτρια του Big Brother no. 4565- εθεάθη στο Island με καυτό φόρεμα, έχοντας ξεχάσει να φορέσει το βρακάκι της παρά ένα σημαντικό καλλιτεχνικό, επιστημονικό ή αθλητικό (εκτός αν αφορά μπάσκετ ή ποδόσφαιρο) επίτευγμα.

Δεν μου κάνει λοιπόν εντύπωση ότι η προσπάθεια του βετεράνου αθλητή της ποδηλασίας Στέλιου Βάσκου να διανύσει δίχως στάση 1.600 χλμ. με το ποδήλατο σε μια διαδρομή που ξεκινάει από τα Τρίκαλα επισκέφτεται τη Βουλγαρία φθάνει στην Τουρκία και επιστρέφει πάλι πίσω στα Τρίκαλα είχε ελάχιστη προβολή! Και μιλάμε για έναν εξωπραγματικό άθλο που απαιτεί πάνω από 60 ώρες κυριολεκτικά ασταμάτης ποδηλασίας εξερευνώντας τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Ειλικρινά, εμένα αν μου έλεγες να διασχίσω την ίδια διαδρομή οδηγώντας μια Aston Martin DB9 με την Μόνικα Μπελούτσι στο διπλανό κάθισμα να της χαϊδεύω το μπουτάκι όποτε έπληττα, είμαι σίγουρος ότι πάλι δεν θα τα κατάφερνα!



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Ειδικά την τωρινή περιόδο που σαν Έλληνες βαλλόμαστε πανταχόθεν, θα έλεγα ότι η προσπάθεια του Βάσκου έχει μια ιδιαίτερη σημειολογική σημασία. Αποδεικνύει έμπρακτα τις απίστευτες δυνατότητες του ανθρώπου όταν κινητήριος δύναμη είναι η προσπάθεια, το πείσμα και η σιδερένια θέληση. Στοιχεία που δυστυχώς σαν λαός μας έλειπαν, αλλά καλούμαστε πλέον να επιδείξουμε.

Για την ιστορία, την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές ο Στέλιος βρίσκεται κάπου κοντά στη Θεσσαλονική έχοντας διασχύσει ήδη περίπου στα 1.300 χλμ. Μακάρι να τα καταφέρει!

http://www.sportrikala.gr/subcat/26/

1 σχόλιο: